OM MALENE

Jeg ønsker at være “vejviseren”, der inspirerer mange flere væk fra den hektiske og knoklende leverpostejs-hverdag i hamsterhjulet, og hen til et liv i magizonen, hvor man er glad og lykkelig.

Endelig har jeg fundet hende …

Det tog mig 9 år at lære, hvordan jeg lever det liv, jeg i virkeligheden drømmer om, og kan være den, jeg allerhelst vil være, hvor jeg er glad og tilfreds, og ikke løber et dagligt marathon i overlevelsesmode.

Jeg har fundet vejen tilbage … tilbage til mig selv, hende jeg er født som, hende der ikke er styret af andres og gamle programmeringer, og hende der ikke gemmer sig bag en facade og et klogt hoved.

Men sådan har jeg langt fra altid været.

Jeg var den pæne og nystrøgne pige:
Ambitiøs og pligtopfyldende.

Jeg er enebarn og var den pæne og nystrøgne pige, som altid opførte mig eksemplarisk.

I skolen var jeg dygtig og ambitiøs, og selvom jeg var klog, så havde jeg svært ved at få øje på det selv. Hver gang jeg skulle til eksamen, var jeg et nervevrag, jeg læste som en vanvittig og var bange for at dumpe.

Min jagt på at gøre det rigtige fortsatte ind i 20’erne 

Jeg knoklede dag og nat for at nå mit mål og den karrierevej, jeg havde sat mig for, var den ”rigtige”. Jeg hang kun lige fast med det yderste af neglene og kæmpede dagligt i mit job som revisor. Jeg kunne mærke, at inderst inde brændte jeg for noget helt andet.

Jeg var på det vildeste karriere-dope, og jeg jagtede resultater, anerkendelse og løn.

Det var mit hoved, ydre forventninger og påtagede programmeringer, der både drev og drænede mig, så jeg levede på ingen måder mine egne drømme og mit eget liv.

Den aften, jeg troede, jeg var blevet sindsyg

Den 30. december 2000 blev mit livs værste – og afgørende -vendepunkt for mig.

Det var aftenen før nytårsaften. Sammen med min kæreste Per, som jeg dengang kun havde kendt i 3 måneder, havde jeg dækket op til nytårsfest, og jeg var som sædvanligt faldet i søvn foran fjernsynet.

Men den her aften blev noget anderledes.

Da jeg vågnede op på stuegulvet, var det med en underlig tanke i hovedet ”kan jeg mon finde på at slå nogen ihjel”. Det var ikke bare en flygtig tanke, den sad fast – dybt fast. Så fast, at jeg helt bevidst gik langt udenom knivblokken, da jeg skulle i seng.

Jeg troede, jeg var blevet sindssyg. Mit hoved var som en gryde fyldt med risengrød, der var begyndt at koge over – de skøre tanker myldrede rundt.

Efter juleferien gik jeg nervøst forbi i HR-afdelingen og fik nummeret til Kaj, som var en ældre erhvervspsykolog. Jeg forsøgte at fikse mit hoved med samtale og forståelse, men det var kun et plaster på såret, da jeg stadig løb afsted med hovedet under armen. Derfor var tvangstanker, panikangst og smerter i kroppen en fast del af min hverdag.

 Jeg længtes efter at være rolig og afslappet – men mine gamle, indre programmer fortsatte

Da jeg i 2004 fulgte min inderste drøm og sprang ud i min første selvstændige virksomhed, så var det stadig med en facade udenpå, hvor jeg løb om kap med tid og penge.

Selvom jeg gerne ville gøre det anderledes, være mere rolig og afslappet , så var det som om, mine ”programmer” fortsat og helt automatisk styrede mig videre i de gamle spor.

Programmer som:

 • “Jeg skal være effektiv, skabe resultater og tjene en masse penge”.
  Det program gjorde, at jeg aldrig mærkede efter, hvornår jeg havde brug for pause, hvordan jeg havde det, og om jeg egentlig levede efter mine egne værdier.
 • “Jeg er mere værd, når dem jeg ser op til synes, at jeg er god”.
  Det program gjorde, at jeg jagtede anerkendelse, så jeg kunne føle mig noget værd, og jeg mistede fokus på det bidrag, jeg kunne give og den forskel, jeg kunne gøre for andre. 
 • “Jeg skal være den bedste (og første) til alt, hvad jeg laver”.
  Det program gjorde, at jeg konstant sammenlignede mig med andre og droppede alt, hvad jeg holdt af, hvis jeg fik kritik eller ikke kunne følge med. Det betød at stort set alt, hvad jeg foretog mig drænede, og at jeg sjældent gjorde noget, JEG blev fyldt op af. Alt det, der skabte flow og glæde i hverdagen forsvandt.
 • “Jeg kan kun sige nej, hvis jeg har en fornuftig grund”.
  Det program gjorde, at jeg sagtens kunne sige nej, hvis bare jeg havde en fornuftig grund. Men ikke, når jeg fx ikke havde lyst eller bare ‘følte´, det var forkert. Rationale kom før følelser, og mine egne behov og værdier kom ikke i betragtning.
 • “Følelser er noget værre pjat, dem kan jeg ikke bruge til noget”.
  Det program gjorde, at jeg ikke kunne mærke mig selv, og de ting jeg egentligt gerne ville. Hele mit navigeringssystem lukkede ned, og jeg anede ikke, hvilken retning jeg skulle gå i for at få den hverdag, jeg elskede. Jeg havde aldrig lært at styre efter følelser.

Nu har jeg endelig fundet hende, jeg elsker at være

Som jeg startede med at fortælle, tog det mig 9 år, at lære, hvordan jeg lever det liv, jeg i virkeligheden drømmer om, så jeg kan være den, jeg allerhelst vil være. Et liv hvor jeg er glad og tilfreds og ikke mere løber et dagligt marathon i overlevelsesmode.

Jeg har fundet vejen tilbage … tilbage til mig selv og til hende, jeg er født som. Hende der ikke er styret af andres og gamle programmeringer og hende, der ikke gemmer sig bag en facade og et klogt hoved.

Hende jeg er stolt af, hende der tør at drømme stort, hende der brænder for at gøre en kæmpe forskel i verden, og hende der har mod til at handle på det.

Det er hende, jeg elsker at være. 

 • Hende … der ikke råber ad sine børn, som har tid og overskud til lave noget med dem, og som er mere autentisk, sjovere og en super god mor.
 • Hende … der siger fra, når der er noget, hun ikke har tid og energi til, og vel at mærke uden at komme med tusinde søforklaringer, latterlige undskyldninger eller at stå tilbage med dårlig samvittighed.
 • Hende … der kan mærke, hvad hun brænder for, og som ikke lader sig styre af andres agendaer. Som står stærkt i sig selv og kan mærke, hvor hun vil hen, og hvad der er godt for hende.

Det er gået op for mig, at min vigtigste valutaer er tid og energi. Det er langt vigtigere for mig, at jeg bruger min tid og energi på at skabe det liv jeg vil leve og være den, jeg elsker at være – fremfor at jagte resultater og penge.

Derfor har jeg lavet Solborg LIVS-Skole og LIVS-uddannelsen: 

Jeg vil lære dig alt det, du aldrig lærte i skolen. Nemlig, hvordan du skaber et liv, du elsker at leve, så du står op hver morgen og tænker:

“YES, hende elsker jeg at være!”.

Min baggrund

I 1991 startede mit arbejdsliv, som revisorelev, og 4 år senere fik jeg job hos DANDY (nu Gumlink).

I min fritid læste jeg HD i økonomistyring og informatik. Det var en barsk omgang med både krævende job, og studie.

Jeg var en tur på LEGO, som SAP (it) konsulent, og sluttede i 2003 som Business Controller hos DANDY.

Så selvom jeg burde være glad og godt tilfreds med både karrierevej, titler og løn, så var det faktisk en lettelse, da jeg i 2003 blev fyret, og fik skubbet til at gå i en helt ny retning.

På halvt år statede jeg 2 selvstændige virksomheder bl.a. FIRMA FORM – begge indenfor sundsfremme, kost og motion. Og det var virkelig sjovt.

I 2005 blev jeg certificeret professionel coach, i 2006 stresscoach, og i 2009 uddannet mindfulness-træner.

Fra 2008-2011 havde jeg en pause som selvstændig, og i efteråret 2011 startede jeg min 3. og nuværende virksomhed.

Jeg elsker at lære og udvikle mig, og har taget kurser indenfor bl.a. Theta Healing, Duality Energy Traning og Neurocoaching. 

Min passion for mennesker, forandring og formidling er blevet mere og mere tydelig og funderet igennem de sidste 20 år, og jeg har undervist og coachet tusindvis af mennesker i både ind- og udland.

LIVS-uddannelsen

Bliv den person du selv er stolt af.

Find ind i din Magi-zone

Bliv fri til at være dig.

Go'morn Kit

Start din dag fantastisk